Tappat greppet
Håller han på att bli sinnesslö eller testar han bara tesen att folk köper vad som helst bara det är på TV. Jag talar om TV-kocken Jamie Oliver.
I kvällens avsnitt skulle han "laga" grönsallad. Oj, tänkte jag och spetsade öronen. Han lär göra något ganska avancerat och innovativt. Han är ju världsberömd kock. Och vad händer? Jo han lägger fem salladsblad i en skål, dressar med olja och citron, visar att man kan blanda runt bladen med händerna och ta da: "Dead simlple" haspar han ur sig innan jag fattar att det är färdigt. "Perfectly dressed and absolutly delicious"
Dagens exempel är bara toppen av icke-rätternas isberg i denna produktion. Hela säsongen har han gått runt i sin nyanlagda köksträgård och sagt "Now This is proper cooking" "Dead simple & delicious" när han grillat skiten ur ett par rödbetor och lagt lite ost bredvid. Och när varje rätt är klar häller han "Proper good quality extra virgin olive oil" över maten och avslutar med att krama saften ur en citron på det hela. Varje gång!
Jag gillar Jamie och har alltid gjort det men nu har han tappat det. Kanske är det den där misstänksamt lugna och ödmjuka trädgårdsmästaren som ibland skymtar till i rutan som har dåligt inflytande.
Det roligaste med det hela finns ändå på Femmans hemsida:Tyvärr har vi ingen möjlighet att publicera recepten som Jamie lagar i programmet. Jamie sitter och finslipar dem inför sin nästa kokbok som släpps till hösten.
Jag passar därför på att ge Er, Eriks Exils läsare, ett svartrecept från dagens program.
Lägg bladen i en skål och häll på olivoljan. Krama citronklyftan över alltihopa och blanda. Obs blanda med händerna! Säg "This is proper good cookin", njut.
Jamies sallad
2 kommentarer:
Tack för receptet!
Gerillakokbok, det är något nytt det!
Det värsta med Jamie är ju dock att han ser ut som en jättebäbis och spottar i maten. Och att alla älskar honom förstås.
Dryg är han!
Haha, jävlar vad sugen jag blev på sallad.
Skicka en kommentar